C-Hotels Andromeda

Oostende

Hotel Andromeda ligt in het bruisende centrum van de Koningin Der Badsteden. Het is de perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van musea, strandwandelingen en culinaire ontdekkingen. Zowel in de zomer als in de winter valt er heel wat te beleven. Wij maakten voor u alvast onze top 10 als inspiratie voor uw verblijf in Oostende.

Het strand en de zeedijk

Genieten van de mooie zonsondergang, zonnebaden bij mooi weer of fietsen met een go-cart op de zeedijk. Het strand en de zee weet iedereen te bekoren.

Domein Raversijde - Atlantikwall

Het stuk van de oude verdedigingslinie, die de Duitsers destijds bouwden om het vaste land te beschermen tegen een invasie, is in de duinen van Raversijde goed bewaard gebleven. Bezoek deze verdedigingswerken uit de eerste en tweede wereldoorlog.

Mu.Zee - Kunstmuseum

mu.ZEE is het museum voor Belgische kunst. Wandel van de ene kunststroming naar de andere en maak onderweg kennis met Belgische kunstenaars en hun werken van 1830 tot vandaag. 

De nieuwe westelijke Strekdam

De strekdam werd aangelegd ter uitbreiding van de haventoegang en de bescherming van het Oostendse stadscentrum. De dam moet golven tot 4,80 meter hoog kunnen weerstaan. Deze strekdam is ook toegankelijk voor het publiek als wandeldijk. Op het einde van de strekdam heeft u een prachtig zicht op zee en Oostende.

Petrus en Pauluskerk

Deze neogotische kerk in het centrum van Oostende verving de Sint-Pieterskerk die in 1896 afbrandde en waarvan enkel nog de nabijgelegen bakstenen toren overblijft (bijgenaamd de Peperbusse).

De nieuwe kerk was een prestigeproject van koning Leopold II, die zo enthousiast was dat hij door kwatongen verdacht werd van de brand van de oorspronkelijke kerk. Architect Louis Delacenserie uit Brugge liet zich inspireren door het ‘ideaalplan’ voor een kathedraal, zoals dat van de Dom van Keulen en de Votivkirche van Wenen.

Fort Napoleon

In de duinen ten noorden van Oostende staat een indrukwekkend fort met een bewogen geschiedenis. De beruchte Franse generaal Napoleon liet het bouwen ter verdediging tegen aanvallen uit het westen, maar het gebouw heeft er inmiddels verschillende levens ondergebracht